INFO Liverpool drakter

Når du skal anskaffe deg en replicadrakt bør du være sikker på at det er en replica du kjøper og ikke en retro/repro drakt. Mange på QXL, Ebay o.l nettsteder selger repro/retro og forfalskninger av drakter til en dyr penge.

Som regel er det vaskelappen/merkelappen i nakken og utstyrsleverandørlogoen som skiller ut en replicadrakt fra en retro/repro drakt. I noen tilfeller har Adidas/Umbro etc. reprodusert drakter med tillatelse fra LFC. Disse draktene vil ha både utstyrsleverandørlogo og vaskelapp ( se bilder lengere ned på siden ). Jeg vil her legge ut en del bilder av originale replicadrakter og originale retro/reprodrakter. En original retro/reprodrakt vil være ett offisielt LFC-produkt, men drakten er produsert i nyere tid som en retro/etterligning til den originale replicadrakten fra dens tid. En retro/reprodrakt vil ikke være av noen verdi for en seriøs draktsamler.

 

Når det gjelder forfalskede drakter så kan dette være ett problem å oppdage. Mange har gått til det skrittet at de har fått tak i en vaskelapp fra en replicadrakt og brodert/sydd på en reprodrakt. Her må man se nøye på drakten, spesielt på LFC-logoen, utstyrsleverandørlogoen ( Adidas, Umbro etc. ) og sammenligne med bilder fra originale replicadrakter.

Det er spesielt drakter fra 70 og 80-tallet som er "populære" å forfalske da disse er produsert i ett mye mindre antall enn de draktene fra 90-tallet og frem til i dag. Se bilder lengere ned på siden om forfalskede drakter.

 

Når det kommer til signerte drakter, så vil jeg påstå at 75% av det som selges på internett, er falske signaturer og falske COA ( Certificate Of Authenticity ). Kjøp aldri noe signert på internett såfremst du ikke har bilde av selger som får signert drakten av vedkommende signaturholder. Har selv sett opplagte forfalskninger hengende på barer rundt omkring, og på EBAY florerer det med falske signaturer. En signatur er lett å forfalske, og et COA-sertifikat lager man lett selv med en vanlig printer og en lamineringsmaskin. I veldig mange tilfeller har man fått signert noen drakter av signaturholder med bilde av signeringen og alt. I ettertid har man kjøpt inn f.eks 20 identiske drakter og kopierer signeringen/forfalsker signaturen og selger drakten med bildet fra original signeringen. LA DEG IKKE LURE AV SIGNERTE DRAKTER SOM SELGES PÅ INTERNETT!

 

Lengere ned på denne siden, kan dere finne bilder av vaskelapper fra originale repro/retrodrakter og av originale replicadrakter. Jeg har også lagt ut en del bilder som skal skille disse draktene fra hverandre, og en del bilder som skiller forfalskninger mot originale replicadrakter og spillerdrakter. En ting som er verdt å merke seg er at retro/reprodrakter ofte er produsert i stoffet "COTTON" ( Bomull ). Replicadrakter er som oftest produsert i "NYLON" og/eller "POLYESTER".

 

Ta gjerne kontakt med meg visst du trenger hjelp til å identifisere en drakt.

 

Bilder av flere originale replicadrakter kan du finne her på Liverpoolsamling.com, på http://www.liverpoolkits.com/ eller på www.liverpooldrakter.com

Til venstre på bildet her ser dere en repro/retrodrakt fra sesongen 1987 - 1988. Som dere ser så mangler Adidas logoen på brystet og de 3 Adidas stripene som skal være på skuldrene og nedover armene. Det er heller ikke Adidas vaskelapp i nakken på denne drakten. På bildet til høyre ser dere hvordan replicadrakten fra denne sesongen skal se ut. Her er Adidas logoen tilstede og de 3 Adidas stripene nedover armene. Vaskelappen i nakken er også slik Adidas lappen skal se ut.
Her viser jeg samme eksempelet som på de 2 draktene som er avbildet over. Til venstre er repro/retrodrakten ( borte ) fra sesongen 1987 - 1988. Til høyre ser dere replicadrakten fra den samme sesongen.
Til venstre på bildet her ser dere to repro/retrodrakter fra sesongen 1988 - 1989 som Adidas selv har reprodusert for LFC. Ved første øyekast, ser dem ganske lik ut som replicadrakten helt til høyre i bildet. Her har retrodraktene både Adidas vaskelapp og Adidas logoen på brystet. Ser dere litt nøyere etter, kan dere se at Adidas logoen, vaskelappen og LFC logoen ikke er identiske med replicadrakten til høyre. Retrodraktene er heller ikke produsert i samme stoff som replicadrakten. Disse små forskjellene kan for en uerfaren draktkjøper være vanskelige å oppdage. Reprodrakten i midten er forøvrig signert av Jan Mølby.
Til venstre på bildet her ser dere en repro/retrodrakt fra sesongen 1981 - 1984 ( bilde hentet fra Ebay ). Her kan dere se at Umbro logoen på brystet mangler og at vaskelappen i nakken ikke er fra Umbro. Til høyre ser dere bilde av replicadrakten fra samme tidsrom. Her ser dere at Umbro logoen på brystet er tilstede og at Umbro vaskelappen i nakken også er tilstede. Denne drakten finnes også med Crown Paints sponsorlogo på brystet både på reprodrakten og på replicadrakten.
Her ser dere samme eksempelet som på draktene over, bare her med Crown Paints sponsorlogo. Retro/reprodrakt til venstre og replicadrakt til høyre. ( Bilder hentet fra E-bay ).
Til venstre på bildet her ser dere er en repro/retrodrakt fra sesongen 1985 - 1987 ( hjemmedrakt, bilde hentet fra Ebay ). Som dere ser så mangler Adidas logoen på brystet og de 3 Adidas stripene som skal være på skuldrene og nedover armene. Det er heller ikke Adidas vaskelapp i nakken på denne drakten. På bildet til høyre ser dere hvordan replicadrakten fra denne sesongen skal se ut. Her er Adidas logoen tilstede og de 3 Adidas stripene nedover armene. Vaskelappen i nakken er også slik Adidas lappen skal se ut.
Til venstre på bildet her ser vi en retro/reprodrakt fra sesongen 1985 - 1987 ( 3. Drakt ) som Adidas selv har reprodusert for Liverpool i nyere tid. Ved første øyekast, ser den meget lik ut som replicadrakten på høyre bilde. Begynner man å studere bildene, ser man fort store forskjeller på draktene. På reprodrakten til venstre, ser man at det står 85-86 ved Adidas logoen, mens på replicadrakten står det 1986. FA CUP WINNERS / LEAGUE CHAMPIONS er heller ikke skrevet på samme måte på draktene. Liverbirds'ene er også ganske ulik ved nærmere øyesyn. Vaskelappen er identisk på disse 2 draktene. Disse "feilene" har Adidas selv gjort pga. at det skal være mulig å skille retro/repro fra replicadrakten. ( Bildet til venstre er hentet fra E-bay ).
Her ser dere 3 reprodrakter produsert av Umbro som er MEGET lik replicadraktene. Den eneste forskjellen nesten som er på disse reprodraktene i forhold til replicadraktene, er vaskelappen. Vaskelappen er riktig nok fra Umbro og lik vaskelappen på replicadrakten, men det er forskjeller. Vaskelappen på reprodrakten er sydd helt fast i drakten og størrelsen er oppgitt med en liten lapp som henger fast i Vaskelappen ( se bilde til høyre ). På replicadraktene vil vaskelappen kun være påsydd i øverkant og størrelsen vil være oppgitt på samme lappen ( se bilder lengere ned på siden ). Dette har Umbro gjort slik at man skal kunne skille repro fra replicadrakten. ( Bilder hentet fra internett ). Jeg har selv sett flere slike drakter til salgs for en meget dyr penge.
Her ser dere 3 typiske repro/retro vaskelapper. Disse draktene er ikke produsert av Umbro/Adidas etc. men av Liverpool Football Club eller andre med tillatelse fra LFC. En replicadrakt vil bestandig være produsert av en utstyrsleverandør som Umbro/Adidas/Reebok etc.
Her ser dere 4 forskjellige vaskelapper som tilhører originale replicadrakter fra 70 og 80-tallet. De 2 første fra Umbro, og de 2 neste fra Adidas. Både Umbro og Adidas vaskelappene, vil se noe forskjellige ut avhengig av hvilket år/sesong draktene er produsert til. På noen retro/reprodrakter vil vaskelappene være nærmest identiske med replicadrakten. Da er det andre forskjeller man må se etter for å identifisere drakten som retro/repro eller replica. En ting som er verdt å merke seg er at retro/reprodrakter ofte er produsert i stoffet "COTTON" ( Bomull ). Replicadrakter er som oftest produsert i "NYLON" og/eller "POLYESTER".
Til venstre på bildet her ser dere en repro/retrodrakt fra Europacup Finalen i Roma i 1984 ( bilde hentet fra Ebay ). Her kan dere se at Umbro logoen på brystet mangler og at vaskelappen i nakken ikke er fra Umbro. Til høyre ser dere bilde av replicadrakten fra samme kampen. Her ser dere at Umbro logoen på brystet er tilstede og at Umbro vaskelappen i nakken også er tilstede. Denne drakten lages det mange forfalskninger/reproer av, så hver påpasselig når du skal kjøpe.
Til venstre her ( bilde 1 og 3 ) ser vi en merkelapp fra en replicadrakt og til høyre ( bilde 2 og 4 ) fra en spillerdrakt. Forskjellen her er at størrelsen på en replica er oppgitt med tall og på spillerdrakten er den oppgitt med bokstaver. Har du en slik drakt med merkelappen merket "OSM, LARGE, MENS, O S MENS etc", så har du en skikkelig godbit i samlingen din. Grunnregelen for å skille replica fra spillerdrakt når det kommer til merkelappen, er at størrelsen er oppgitt med bokstaver på spillerdrakten ( LARGE, MENS etc ). I nyere tid er det vanlig at replicadraktene også er merket med bokstaver. Jeg selv har ingen spillerdrakter i samlingen min. For mer informasjon angående spillerdrakter, anbefaler jeg dere å ta en titt på siden til Anders Halvorsen Fehn, WWW.LIVERPOOLDRAKTER.COM
Til venstre i bildet her ser vi en 2 stk. "FAKE" Liverpool hjemmedrakter fra sesongen 1995 - 1996. Disse er så ulik replicadrakten helt til høyre i bildet at de lett kan skilles fra hverandre. Adidas logoen, Stripene nedover ermene, kragen, LFC logoen, holografen, og vaskelappen mangler/er meget ulik. De har til og med forkortet "LIVERPOOL" til "L'POOL" i klubbemblemet.
Her har vi to "Liverpool" drakter som jeg er usikker på hva skal etterligne. Dette er 2 opplagte forfalskninger/dårlige etterligninger. Drakten til venstre er "produsert" av Admiral, en utstyrsleverandør Liverpool aldri har benyttet seg av. Drakten til høyre er en Umbro drakt, men kan ikke se den ligner noe særlig på noen av LFC sine originale drakter. Styr unna slike drakter visst noen prøver å overtale deg til å kjøpe. Begge disse bildene er hentet fra Ebay.
Til venstre i bildet her ser vi en retro/reprodrakt fra sesongen 2000 - 2002. Denne mangler Reebok logoen over LFC emblemet, og merke/vaskelappen i nakken er ikke fra Reebok. Til høyre ser dere replicadrakten fra den samme sesongen.
Til venstre på bildet her ser vi en "FAKE" Liverpool hjemmedrakt fra sesongen 2013 - 2014. Denne drakten har ikke Warrior selv produsert, men forfalskere. Her ser man tydelige forskjeller på kragen, ermene, holografen og mønsteret i drakten i forhold til den originale replicadrakten til høyre i bildet. Drakten lå en stund ute til salgs på E-bay før det ble oppdaget og den ble fjernet.
Her ser vi en retro/reprodrakt eller en opplagt forfalskning av bortedrakten fra sesongen 85-86 og/eller sesongen 86-87. Som vi ser av begge bildene, så er vaskelappen og alt det andre som tilsier at det skal være en original replicadrakt tilstede. Problemet her er at Adidas ikke produserte langermede replicadrakter disse sesongene. Crown Paints logoen er skrevet på en underlig måte og denne Liverbird logoen ble kun brukt på den hvite bortedrakten fra disse sesongene. Man kan også se at bakgrunns mønsteret i drakten går diagonalt og ikke vertikalt slik som på replicadraktene fra den tiden. Denne drakten kom jeg over på Ebay til en dyr penge som skulle tilsi at det var en original replicadrakt. Her kan det se ut som om noen har fått tak i en "ren" Adidas drakt og trykt på resten selv.
Her ser vi mest sannsynlig bilde av en "FAKE" Liverpool drakt. Dette bildet fikk jeg tilsendt av en person som ville få bekreftet sine mistanker om en forfalsket drakt. Denne drakten skal forestille en drakt fra perioden 1972 - 1975. Problemet her er at den svart/hvite Umbro logoen på brystet, aldri ble kombinert med den gule Liverbirden i klubbemblemet. Denne Umbro logoen ble kun kombinert med den hvite Liverbirden på hjemmedraktene og den røde på bortedraktene. Liverpool fikk V-hals på draktene sine i 1976, og da var denne Umbro logoen skiftet ut til den logoen vi kjenner til i dag. Vaskelappen på drakten er heller ikke en jeg kjenner til har vært på en LFC-drakt. Liverpool begynte heller ikke å selge drakter til fansen før i 1976, så i "beste" tilfelle skulle dette ha vært en spillerdrakt. Her kan det altså se ut som om noen har fått tak i en "ren" Umbro drakt, for så å brodere/lime på Liverpool sitt klubbemblem. Så enkelt kan det faktisk gjøres, og det er lett å bli lurt visst man ikke gransker drakten nøye.
Her vi mest sannsynlig bilde av en "FAKE" Liverpool drakt. Denne ble nettopp solgt på E-bay for nesten 3000,- NOK. Med denne drakten er det flere ting som ikke stemmer. "HITACHI" sponsorlogoen på brystet, har aldri vært benyttet på denne gule drakten. Første gang vi så "HITACHI" på en gul drakt, var i sesongen 1981 - 1982. Da var det den gule drakten med røde vertikale striper på som hadde "HITACHI" på brystet. På merke/Vaskelappen i nakken, står størrelsen oppgitt i "MENS". Dette vil si at det egentlig er en spillerdrakt. På denne type spillerdrakt, ville da klubbemblemet og Umbrologen ha vært brodert/sydd på, noe som det ikke er på denne drakten. Liverpool har aldri hatt en helgul drakt med "HITACHI" sponsorlogoen på brystet, slik som på dette bildet.
Til venstre her ser vi en "påstått" spillerdrakt som ble solgt på Ebay for 175,- GBP (1850,- NOK). Drakten skal være fra FA Cup finalen i 1974. Til høyre ser dere hvordan spillerdrakten fra finalen virkelig var. Den største forskjellen er ganske merkbar, nemlig UMBRO logoen på brystet. Den andre forskjellen på disse draktene, er at den virkelige spillerdrakten til høyre, var produsert i et helt spesielt stoff til akkurat denne kampen. Drakten ble laget i et spesielt "pustende" stoff, som vises veldig godt når du tar drakten i nærmere øyesyn. Vaske/merkelappen i nakken, var heller ikke lik på disse to draktene. Tommy Smith ( Nr.2 ) sin spillerdrakt fra denne finalen, ble solgt for 7800,- GBP ( Ca 80000,- NOK ) på en auksjon hos Bonham's i 2012. Replicadrakt er det heller ikke da LFC begynte å selge replicaer i 1976.
Her ser vi en "fake" LFC-drakt. Denne skal nok etterligne en drakt fra slutten av 70-tallet, eller begynnelsen av 80-tallet. Vaskelappen på denne drakten oppgir størrelsen LARGE med bokstaver, noe som tilsier at det skal være en spillerdrakt. Aldri har noen Liverpoooldrakt sett slik ut, hverken spiller eller replicadrakt. Den hvite UMBRO logoen har aldri vært kombinert med det gule LIVERBIRD emblemet. Det har heller aldri vært noen drakt med tre hvite striper på kragen og tre hvite striper nederst på ermene. Dette er en opplagt forfalskning av en LFC-drakt.
Her ser vi bilde av en reprodusert drakt fra UMBRO som ligner på en spillerdrakt fra Europacup finalen i Paris i 1981. Nesten alt på denne drakten tilsier at det skal være en spillerdrakt. Vaskelappen i nakken er merket med "OS MENS", UMBRO logoen er tilstede på brystet og spesial emblemet fra Europacup finalen er tilstede. Drakten har også nummer på ryggen slik en spillerdrakt skal ha. Visst dere ser nede til høyre i front på drakten, så har UMBRO lagt inn sin egen logo samt teksten " SPORT'SWEAR - The Choice of Champions ". Dette finner du ikke på en ekte/original spillerdrakt. Dette har UMBRO gjort slik at denne drakten ikke skal forveksles med en ekte spillerdrakt. Denne drakten er også laget av "100% COTTON", noe som originale drakter ikke er produsert i. Originale drakter er laget av "NYLON og POLYESTER". Syns selv ikke noe om denne drakten, da den kan være veldig enkel å lage en forfalskning av. Kommer dere over en ekte spillerdrakt fra 70 eller 80-tallet, bør den være mer slitt/brukt enn denne. Denne "Specials" drakten ble kun benyttet i 1. kamp, mens andre spillerdrakter fra 70 og 80-tallet ble benyttet flere ganger og vasket mellom kampene. Derfor burde en spillerdrakt fra dette tidsrommet være synlig brukt.
Til venstre på bildet her ser dere noe som skal ligne bortedrakten fra 1989 - 1991. Til høyre ser dere replicadrakten 89 - 91 slik den skal se ut. Drakten til venstre har en vaskelapp som tilsier at det ikke er en replica. Men, den største og mest opplagte " feilen " her, er at drakten mangler " Liverbird" emblemet, altså LFC-logoen på brystet. Dette mistenker jeg er en drakt Adidas produserte før de fikk tillatelse fra LFC til å produsere drakten med LFC-emblemet.
Til venstre på bildet her ser dere en repro/retrodrakt ( bortedrakt ) fra sesongen 1985 - 1987 ( Benyttet som 3. drakt sesongen 87 - 88 ). På bildet til høyre ser dere replicadrakten fra samme sesongene. Disse to draktene er såpass like, at her er det kun vaskelappen som skiller de fra hverandre. Adidas har produsert denne drakten med denne vaskelappen slik at de skal kunne skilles fra hverandre. Det fantes to typer Crown Paints logoer på disse draktene, en dobbelt-linjet og en enkelt-linjet. Det ble ikke laget replicadrakter med enkelt-linjet Crown Paints, men mange replicadrakter ble sluppet uten sponsorlogo på brystet.
For de som kommer over denne hvite drakten, så er det ikke en offisiell drakt, men en drakt/skjorte som mest sannsynlig ble produsert i forbindelse med Liverpool sin FA CUP seier i 1974. Drakten som ble brukt i finalen var rød som dere ser på bildet til høyre. Har kun sett denne hvite drakten/skjorten 1. gang for salg. For de som har mere informasjon om denne hvite drakten/skjorten, ta gjerne kontakt med meg.
Til venstre på bilde 1 og 2, ser dere repro/retrodrakter fra sesongen 1989 - 1991 ( bilder hentet fra Ebay ). Her kan man se at vaskelappen ikke er den samme som på replicaen til høyre. Man kan også se at stripene på skuldrene og på halsen er tynnere på retroene, spesielt på den lengst til venstre. Studerer man litt nærmere, kan man se at LFC-emblemet og Adidas logoen også skiller seg ut i forhold til replicadrakten til høyre.
Hva dette skal forestille er jeg noe usikker på. Den ligger / lå til salgs på Ebay for rundt 1800,-NOK. Ingen drakt har noensinne sett slik ut. Her er det nok en hjemmelaget genser / T-skjorte som noen tror er en verdifull drakt.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Trond Egil Arnesen | Svar 17.10.2017 12.50

Jeg har en grønn Liverpool drakt i Adidas med Carlsberg reklame på fronten og Adidas logoen opp mot halsen, kan noen hjelpe meg ca årstall og er dette keeperdra

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

05.11 | 23:18

Hei. Er denne til salgs?

...
17.10 | 12:50

Jeg har en grønn Liverpool drakt i Adidas med Carlsberg reklame på fronten og Adidas logoen opp mot halsen, kan noen hjelpe meg ca årstall og er dette keeperdra

...
12.08 | 19:36

Send denne karen en mail og spør: http://www.thehistoryofliverpoolshirts.com/enter.html

...
01.08 | 16:51

Hvor mye koster den?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE